zaterdag 18 april 2009

28 februari 2009: de Trans Twente Rally

Het eerste ritje met de TT600R was heel toepasselijk de eerste editie van de Trans Twente Rally of te wel: de TTR.



Via het XT6 forum werd ik al weken geleden getipt door de organisator himself. De mannen (en vrouw) van het XT660Z-topic zouden een eerste gezamenlijk ritje doen in het Twentse Land. Hoofdzakelijk op de nieuwe Tenere's dus. Prachtige motoren, die stiekem ook al wel weer ergens op m'n lijstje staat (later als ik groot ben...)

Het eerste ritje dus. De TTR stond nog geen week in de schuur. Ik had natuurlijk direct na het ophalen wel even een kwartiertje in het zand gespeeld maar veel meer dan dat toch niet.
Wat ook tijdens de proefrit al opviel was dat de TTR vooral bij lage snelheid nogal moeilijk de bocht om ging, alsof het balhoofdlager niet helemaal fris meer was. Samen met de verkoper het ding op een bokje gezet en gevoeld en gedraaid. Leek toen weer niet zoveel aan de hand. De verkoper vertelde volledig overtuigd dat zijn nieuwe(re) ttr proecies zo stuurde. Zal wel een kwestie van wennen zijn dacht ik toen nog.

's Ochtends op pad. Voor de verandering nu niet eens heel ver weg maar slechts een halfuurtje rijden richting Markelo en nog een flink stuk onverhard ook ;-) Even lekker inkomen dacht ik toen nog...
Na de eerste paar bochten was de lol al flink verdwenen: dat ding wilde echt de bocht niet om. Balhoofdlager zit vast in het midden en zwiept dan in een keer de bocht in, dat gaat niet goed....
Direct naar de bevriende motorboer, halfuurtje rommelen en afstellen en toen leek het een stuk beter. Maar dat was helaas van korte duur.

Met extra handicap dus aan de TTR begonnen. Ook te laat maar gelukkig zaten de mannen (en vrouw) nog aan de koffie.

Let the game begin.




Een stuk of 10 Tenere's, een Big, SV 650 en een TTR. Mooi clubje bij elkaar.
Niet iedereen had evenveel ervaring, voor een aantal was het zelfs de eerste keer.
Weer was prima, alleen had het de dagen ervoor behoorlijk geregend waardoor sommige stukken flink modderig en glad waren. Best leuk maar voor de zware Tenere's met bijna allemaal 'allroad-banden' zonder noppen dus, niet heel handig.
Tempo was dan ook heel relaxed ;-) en een eitje voor de TTR...















Het werd een prachtige rit. Nooit geweten dat er zo dicht bij huis zo mooi te rijden was. Wel lekker nat dus. Ondanks het (behoorlijke) ongemak van een vast balhoofdlager ging het lekker op de TTR.



Wel stoer hoor om met je bijna-hagelnieuwe Tenere zo de blub in te gaan.

Na de lunch verzorgde organisator HJ een prachtige demonstratie Onverwacht Haaks Links Afslaan. Op het moment supreme reed ik behoorlijk achteraan en zag in de verte een achterlichtje links afslaan en een bult afrijden of zo.
Dichterbij gekomen bleek dat Links Af wel klopte maar geen bult en geen weg....




Wel een sloot...



Met een man of 5 en twee spanbanden stond de goeie kant snel weer onder. En als de piloot niet vergeten was het koppelingshendel iets los te draaien dan had ie probleemloos de rit kunnen doorrijden. Helaas was ie het wel vergeten en was het hendel gesneuveld.
Verder gewoon starten en lopen (en zonder koppeling naar de dealert).





Ondanks het wat abrupte einde was het een prachtige rit met hoog percentage onverhard. Die gaan we binnenkort nog eens overdoen.
Eerst balhoofdlager fixen....










Geen opmerkingen:

Een reactie posten